DARUJTE OBROK ZA UČENIKE KOJI NEMAJU!!!

DARUJTE OBROK ZA UČENIKE KOJI NEMAJU!!!

DARUJTE OBROK ZA UČENIKE KOJI NEMAJU!!!

Rožaje” pokrenula je akciju za prikupljanje novca za obezbjeđivanja obroka za oko stotinu učenike rožajskih osnovnih škola „Mustafa Pećanin” i „25. maj”.
Prema riječima Juska Ćatovića, predsjednika te humanitarne organizacije, obroci će biti dijeljeni učenicima od prvog do četvrtog razreda čiji roditelji žive od socijale.
–Već radimo na prikupljanju novca i vjerujemo da ćemo obezbijediti sredstva za oko stotinu obroka dnevno koje ćemo dijeliti mališanima u OŠ „25.maj i „Mustafa Pećanin”. Nadamo se da nećemo imati problema da uz pomoć humanih ljudi iz dijaspore ovaj projekat finansiramo barem u prvom polugodištu – kazao je Ćatović.
On je dodao da mu je poznata situacija u porodicama svih mališana koji su se našli na spisku za pomoć.
– Redovno obilazim najsiromašnije porodice u našoj opštini, kojih ima na stotine i koje teško uspijevaju da prežive od socijalnih davanja. Skoro sve te familije školuju djecu, pa zato pozivam sve ljude dobre volje da pomognu našu akciju. Znajući u kakvim uslovima žive sve ove porodice, došao sam na ideju da organizujem akciju kako bismo djeci iz tih familija obezbijedili jedan dnevni obrok i na taj način olakšamo njihovim roditeljima, koji nisu u mogućnosti da izdvoje ni 50 centi, koliko je potrebno za kiflu – rekao je Ćatović i dodao da će dnevni troškovi za obezbjeđivanje obroka za najmlađe školarce iznositi oko 50 eura. Akciji su se već odazvali brojni Rožajci koji su obezbijedili donacije za školski obrok, među kojima su i Damir Škrijelj, Seid Edo Šahman, Mirsada Rastoder, Selman Mehović, Semira Lukač, Edin Škrijelj, Džemail Batuša, Bucko Babić, Elvira Karastanović i brojni drugi anonimni donatori.

Ledinići dobijaju siguran krov nad glavom

Ćatović podsjeća da je tokom mjeseca Ramazana njihova humanitarna organizacija podijelila preko 6.000 obroka najsiromašnijim porodicama, a brojne porodice su obradovali i paketima sa osnovnim životnim namirnicama tokom Kurban-bajrama.
Takođe, ova humanitarna organizacija radi na izgradnji kuće za Nerminu Ledinić, majku osmoro mališana, koji trenutno žive u skučenoj drvenoj baraci bez vode i drugih najosnovnijih životnih potreba. Ćatović je istakao da se radovi na tom objektu privode kraju i da će Ledinići uskoro dobiti kvalitetan krov nad glavom.

Close