ROŽAJAC EDIB ŠALJIĆ- DONIRAO 40 BAJRAMSKIH PAKETA ZA SOCIJALNO UGROŽENE PORODICE

ROŽAJAC EDIB ŠALJIĆ- DONIRAO 40 BAJRAMSKIH PAKETA ZA SOCIJALNO UGROŽENE PORODICE

ROŽAJAC EDIB ŠALJIĆ- DONIRAO 40 BAJRAMSKIH PAKETA ZA SOCIJALNO UGROŽENE PORODICE

Šaljić kaže, da je obaveza svakog čovjeka a posebno muslimana, da pomogne svoga brata, komšiju, prijatelja, sugrađanina, ako zna da je u nevolji i teškoj situaciji i da je to osnovni princip koji iznova nadahnjuje čovjeka da nikada ne prestane činiti dobra djela jer kako kaže „naše je samo ono što damo“.

Humanitarna organizacija Rožaje, neprestano sprovodi aktivnosti pomaganja siromašnih, starih i bolesnih, obezbjeđujući razne vidove pomoći, od izgradnje kuća, preko liječenja do pružanja u paketima sa osnovnim životnim namirnicama, a sve uz pomoć dobrih ljudi.

    Obzirom da je na pragu ramazanski bajram, kao jedan od velikih muslimanskih praznika, porodice se na najbolji mogući način pripremaju kako bi ovaj praznik dočekali sa svojom porodicom i prijateljima, radujući se njegovim blagodatima.

    No, postoje i oni koji zbog neimaštine i siromaštva, nisu u mogućnosti da dožive pravu bajramsku radost, jer je za njih svaki dan nova borba za opstanak, pa sa pola srca žaluju a sa pola bajramuju, vjerujući u Božju milost, nafaku i berićet.

Da bi takve porodice makar donekle doživjele radost koju ramazanski bajram nosi sa sobom, potrude se dobri ljudi koji svojim donacijama pokušavaju da ublaže brige onima koji Bajram dočekuju u neimaštini oskudici.

Jedan od takvih humanista je i Rožajac Edib Šaljić, koji je učinio da makar 40 porodica dobiju bajramske pakete koje je podijelila „Humanitarna organizacija Rožaje“. Šaljić kaže, da je obaveza svakog čovjeka a posebno muslimana, da pomogne svoga brata, komšiju, prijatelja, sugrađanina, ako zna da je u nevolji i teškoj situaciji i da je to osnovni princip koji iznova nadahnjuje čovjeka da nikada ne prestane činiti dobra djela, jer kako se u jednom predanju kaže „naše je samo ono što damo“, kaže Šaljić.

Humanitarna organizacija Rožaje se u svoje ime i u ime gađana kojima su uručeni bajramski paketi, zahvaljuje sugrađaninu Edibu Šaljiću, koji je odranije poznat kao veliki humanitsta, a njegov rad je i dan danas usmjeren u tom pravcu, što dokazuje i ovaj posljednji gest.

 Humanitarna organizacja „Rožaje“

 

Close