Velika akcija humaniste HAJRANA PEPIĆA

Velika akcija humaniste HAJRANA PEPIĆA

Velika akcija humaniste HAJRANA PEPIĆA

1,Veliki humanitarac koji ne zaboravlja svoju braću,sestre i mnogobrojne prijatelje tako i ovaj put je pomogao Selimi Kalač u obilazak Selime sa gosp. Hajranom Pepićem uvidio je u kakvom stanju živi selima i ako već unazad nekoliko mjeseci Hajran pomaže Selimi. On će kako kaže nastaviti pomagati našoj dragoj Selimi.

2,"Bratska ruka" u canzinskoj Krajini BiH-a Hajran Pepić-predstavnik organizacije "Bratska ruka" sa sjedištem u Švicarskoj boravio je :14.05.2018 god. u cazinskoj Krajini BiH-a. Pepić je ovom prilikom obišao šestočlanu porodicu Zahida Hepića,mjesna zajednica Stijena, općina Cazin i uručio joj skromnu novčanu pomoć u iznosu od 650 švicarskih franaka. "Ono što mi je na srcu moram reći" bile su riječi domaćina "A to je da sam uz ovu vrijednu pomoć dobio i imena ljudi koji su od ovog trenutka postali prijatelji moje porodice... neka ih Dragi Allah nagradi za njihova dobra djela" Pepić je za šestočlanu porodicu Zahida Hepića saznao iz elektronskih medija. Ovaj primjer humanog gesta pokazuje, da daljina nije i ne treba biti prepreka za činjenje dobrih djela,što pokazuje i ovaj primjer " Bratske ruke".

3,Pomoć za sedmočlanu porodicu Mujević za izgradju kuće uplatili smo novčana srestva u firmi RH Kvatro u iznosu od 500 chf.

4,Pomoć za renoviranje Crkve "RUŽICA" Uručili smo donaciju u iznosu od 2,260,00 chf

5,Donacija za Fuda Topalovića

6,Donacija za Rešada Murića

 

Close