ZAHVALJUJUĆI EDIBU ŠALJIĆU DANAS SMO PODIJELILI 200 PAKETA POMOĆI

ZAHVALJUJUĆI EDIBU ŠALJIĆU DANAS SMO PODIJELILI 200 PAKETA POMOĆI

ZAHVALJUJUĆI EDIBU ŠALJIĆU DANAS SMO PODIJELILI 200 PAKETA POMOĆI

Humanitrarne akcije koje u kontinuitetu provodimo kako bi pomogli najugroženije kategorije našega društva, održavaju se i traju, zahvaljući dobrim ljudima i altruistima koji nam svojim donacijama omogućavaju da pomoć stigne u prave ruke.

U današnjoj akciji podijelili smo 200 paketa u čijem obezbeđivanju je posredovao dokazani humanista iz Rožaja, Edib Šaljić, koji je svojim dosadašnjim radom doprinio na mnogim poljima kada su u pitanju kontati sa Republikom Turskom na svim poljima uključujući i pomoć za studente te izgradnju hajrata gdje će uskoro biti završena gasalhana u selu Crnča nadomak rožaja.

Mi kao humanitarna organizacija svoju misiju izvršavamo upravo zahvaljujući ljudima poput Ediba Šaljića kojem se ovom prilikom od srca zahvaljujemo što nam je omogućio da makar na trenutak možemo ublažiti teške životne situacije porodicama koje je Svevišnji iskušao siromaštvom.

Također, dio paketa uručili smo i pojedinim NVO organizacijama u Rožajama kako bi ih dalje proslijedili svojim korisnicima.

Obzirom da je pred nama Mubarek mjesec Ramazan, naše akcije će se intenzivirati u onolikoj mjeri koliko budemo imali podršku dobrih ljudi jer planiramo da pokrenemo i rad „ramazanske kuhinje“ što je naša praksa iz proteklih godina, kako bi obezbijedili iftare za one koji nisu u stanju da ih sami obezbijede.

Molim Allaha dž. Š. Da Vas nagradi i podari svako dobro.

 

Close